HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Bløde møllehjul

Skrevet d. 13 Maj 2002
Ingredienser
50 g Gær
1 spsk Salt (groft)
1 tsk Sukker
½ l Vand (lunkent)
450 g Hvedemel (Durum)
450 g Hvedemel (God kvalitet)
1½ dl Vindruekerneolie
1 stk Æg (til pensling)

Fremgangsmåde
1. Dejen æltes godt sammen til en lind og smidig dej. Den skal være fugtig - også selvom det klistrer en smule.

2. Drys lidt mel og lad dejkuglen hville ca. 10 minutter, inden den deles ud i 15 lige store klatter. Drys lidt mel henover disse, og tril dem til stramme runde boller.

3. Disse samles til et møllehjul med ca. 1 1/2 cm imellem hver bolle. Møllehjulet hæver i ca. 30 minutter med et viskestykke over.

4. Stryges med æg, og drysses med lidt salt. Bages ved 200 grader til de er gyldne (ca. 20 minutter).