| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Bløde møllehjulSkrevet d. 13 Maj 2002Ingredienser50 g Gær 1 spsk Salt (groft) 1 tsk Sukker ½ l Vand (lunkent) 450 g Hvedemel (Durum) 450 g Hvedemel (God kvalitet) 1½ dl Vindruekerneolie 1 stk Æg (til pensling) Fremgangsmåde 1. Dejen æltes godt sammen til en lind og smidig dej. Den skal være fugtig - også selvom det klistrer en smule. 2. Drys lidt mel og lad dejkuglen hville ca. 10 minutter, inden den deles ud i 15 lige store klatter. Drys lidt mel henover disse, og tril dem til stramme runde boller. 3. Disse samles til et møllehjul med ca. 1 1/2 cm imellem hver bolle. Møllehjulet hæver i ca. 30 minutter med et viskestykke over. 4. Stryges med æg, og drysses med lidt salt. Bages ved 200 grader til de er gyldne (ca. 20 minutter). |