HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Afrikansk Strudsesteg

Skrevet d. 3 Marts 2004
Ingredienser
1,5 kg strudseculotte
4 spsk Olivenolie
2,5 dl Vand
100 g Bacon (røget i tern)
1 stk Oksebouillon (terning)
3 spsk Hvedemel (alm. mel)
2 spsk Rødvin (tør)
0 cl Salt
0 cl Peber
0 cl Paprika
5 dl Rødvin (tør til marinaden)
2,5 dl Vineddike (til marinaden)
2 stk Løg (i skiver til marinaden)
4 fed Hvidløg (hakket til marinaden)
1 tsk Salt (til marinaden)
0,5 tsk Peber (til marinaden)
1 tsk Paprika (mild til marinaden)
1 knsp Nellike (kryddernellike til marinaden)
1 stk Laurbærblad (til marinaden)
0,25 tsk Merian (til marinaden)

Fremgangsmåde
1. Bland alle ingredienser til marinaden. Anbring kødet i et fad af passende størrelse og dæk til med marinade. Dæk fadet tæt til og anbring i køleskabet i 2-3 dage.
2. Tag kødet op af marinaden og si resten af marinaden, fjern laurbærbladet. Opvarm olien i en støbejernsgryde og brun det marinerede kød ved høj temperatur. Krydr med salt og peber. Tag kødet op og rist det røgede bacon i gryden. Tilsæt det der er gemt fra marinaden og tilsæt efter 5 min. 2/3 af den flydende marinade samt vand.
3. Læg atter kødet i gryden og lad det koge let i ca. 1 time.
4. Tag kødet op igen og jævn skyen med mel samtidig med at bouillonternngen tilsættes. Krydr med salt, peber, paprika og en sjat rødvin. Lad det koge let i 5 min. mere.
5. Lad det koge let i 5 min. mere. Skær kødet i skiver og inden servering lægges det atter ned i saucen til opvarmning. Serveres med nudler, flütes og blandet salat!