| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Afrikansk StrudsestegSkrevet d. 3 Marts 2004Ingredienser1,5 kg strudseculotte 4 spsk Olivenolie 2,5 dl Vand 100 g Bacon (røget i tern) 1 stk Oksebouillon (terning) 3 spsk Hvedemel (alm. mel) 2 spsk Rødvin (tør) 0 cl Salt 0 cl Peber 0 cl Paprika 5 dl Rødvin (tør til marinaden) 2,5 dl Vineddike (til marinaden) 2 stk Løg (i skiver til marinaden) 4 fed Hvidløg (hakket til marinaden) 1 tsk Salt (til marinaden) 0,5 tsk Peber (til marinaden) 1 tsk Paprika (mild til marinaden) 1 knsp Nellike (kryddernellike til marinaden) 1 stk Laurbærblad (til marinaden) 0,25 tsk Merian (til marinaden) Fremgangsmåde 1. Bland alle ingredienser til marinaden. Anbring kødet i et fad af passende størrelse og dæk til med marinade. Dæk fadet tæt til og anbring i køleskabet i 2-3 dage.
2. Tag kødet op af marinaden og si resten af marinaden, fjern laurbærbladet. Opvarm olien i en støbejernsgryde og brun det marinerede kød ved høj temperatur. Krydr med salt og peber. Tag kødet op og rist det røgede bacon i gryden. Tilsæt det der er gemt fra marinaden og tilsæt efter 5 min. 2/3 af den flydende marinade samt vand.
3. Læg atter kødet i gryden og lad det koge let i ca. 1 time.
4. Tag kødet op igen og jævn skyen med mel samtidig med at bouillonternngen tilsættes. Krydr med salt, peber, paprika og en sjat rødvin. Lad det koge let i 5 min. mere.
5. Lad det koge let i 5 min. mere. Skær kødet i skiver og inden servering lægges det atter ned i saucen til opvarmning.
Serveres med nudler, flütes og blandet salat! |