HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Mørk chokoladeparfait

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
3 dl Cremefraiche. 18%
4 stk Æggeblomme
3 dl Piskefløde
50 g Hasselnød
225 g Mørk chokolade (Af den gode slags med højt cacaoindhold f.eks. Valrhona)
2 spsk Orangelikør (kan udelades)

Fremgangsmåde
1. Læg hasselnødderne på en bageplade og sæt den i den varme ovn og rist dem til skallen løsner sig og hasselnøddekernerne er lysebrune. Tag pladen ud, lad hasselnøddekernerne køle lidt af
2. Tag en håndfuld hasselnødder og gnid dem mod hinanden imellem to håndflader så skallerne går af. Hak hasselnødderne groft og stil dem til side.
3. Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål. Varm creme fraiche op til kogepunktet i en lille gryde. Tag gryden fra varmen, tilsæt chokoladen og pisk kraftigt til chokoladen er smeltet og massen er ensartet. Tilsæt de fire æggeblommer under kraftig piskning
4. Hæld chokolademassen tilbage i skålen og lad den køle af indtil konsistensen er blød. Tilsæt de hakkede hasselnødder
5. Pisk fløden let i en skål. Tilsæt evt. 2 spsk. orangelikør. Vend flødeskummet i chokolademassen og hæld den i en form.
6. Stil evt. fryseren på indfrysning og frys isen i mindst 3 timer eller indtil den er gennemfrossen. Tag isen ud af fryseren 20 minutter før servering og stil den i køleskabet.