| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
NougatisSkrevet d. 8 April 2004Ingredienser150 g Nougat (blød) 3 stk Æggeblomme 1,5 tsk Sukker 4 dl Piskefløde 0,5 dl Cognac Fremgangsmåde 1. Riv nougaten groft. Det er lettest, hvis den er kold. Stil den i køleskabet bagefter. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Pisk fløden. Bland først cognac og derefter flødeskum i æggeblandingen.
2. Sæt ismaskinen i gang og hæld ismassen il. Lad maskinen gå i ca. 30 minutter. Har du ingen ismaskine, kan du komme massen i en form og stille den i fryseren.
3. Når isen er klar i ismaskinen eller har stået en tid i fryseren, røres nougaten i. Ismassen skal stadig være blød.
4. Hæld ismassen op i en aflang form, beklædt med plastfolie. Stød formen et par gange mod bordet, så massen bliver jævn. Dæk formen med folie og sæt den i fryseren i mindst 1 time
5. Tag isen ud og løft den op af formen med hjælp af folien. Fjern folien og skær isen i skiver. Anret den på asietter og server, fx med kiwi skåret i skiver. Pynt eventuelt med citronmelisse og røde bær.
|