HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Nougatis

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
150 g Nougat (blød)
3 stk Æggeblomme
1,5 tsk Sukker
4 dl Piskefløde
0,5 dl Cognac

Fremgangsmåde
1. Riv nougaten groft. Det er lettest, hvis den er kold. Stil den i køleskabet bagefter. Pisk æg og sukker hvidt og luftigt. Pisk fløden. Bland først cognac og derefter flødeskum i æggeblandingen.
2. Sæt ismaskinen i gang og hæld ismassen il. Lad maskinen gå i ca. 30 minutter. Har du ingen ismaskine, kan du komme massen i en form og stille den i fryseren.
3. Når isen er klar i ismaskinen eller har stået en tid i fryseren, røres nougaten i. Ismassen skal stadig være blød.
4. Hæld ismassen op i en aflang form, beklædt med plastfolie. Stød formen et par gange mod bordet, så massen bliver jævn. Dæk formen med folie og sæt den i fryseren i mindst 1 time
5. Tag isen ud og løft den op af formen med hjælp af folien. Fjern folien og skær isen i skiver. Anret den på asietter og server, fx med kiwi skåret i skiver. Pynt eventuelt med citronmelisse og røde bær.