HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Creme brulée med abrikoser og hindbær

Skrevet d. 27 Maj 2002
Ingredienser
0 dl Mælk
0 dl Fløde
5 stk Æg
0 stk Vanillestang
300 g Hindbær
16 stk Abrikos (modne og fine)
100 g Sukker

Fremgangsmåde
1. Flæk abrikoserne og læg dem i et ildfast fad.
2. Drys med sukker, flæk vanillestangen og læg den ned til frugten.
3. Kom fadet i ovnen ved 200 grader, til sukkeret er smeltet, og abrikoserne er lige akkurat møre - det tager 10-20 min.
4. Hæld sukkerlagen fra.
5. Fordel frugt og vanillestang i et smørsmurt, fladt, ildfast fad eller små portionsskåle.
6. Hæld forsigtigt æggemassen over og bag ved 100 grader, til det lige akkurat er fast - ca. ½ time.
7. Køl af og drys overfladet med et tyndtlag sukker eller flormelis. Stil det ind under en grill i meget kort tid. Sukkeret skal smelte og brune lidt, men det må absolut ikke brænde.
8. Servér hindbærrerne til og spis straks.