HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Olivenbrød

Skrevet d. 27 Maj 2002
Ingredienser
1 kg Speltmel (eller en blanding af durum og hvedemel)
6 dl Vand (lunkent)
2 dl Yoghurt
200 g Oliven (hakkede)
25 g Gær

Fremgangsmåde
1. Rør gæren ud i vandet, tilsæt resten og rør det godt sammen. Det bliver en meget våd dej.
2. Lad den hæve til dobbelt størrelse et lunt sted.
3. Pensl to bradepander med olivenolie og fordel dejen i bradepanden i et tyndt lag.
4. Prik brødet tæt med en gaffel, skær det evt. ud i firkanter med en klejnespore, pensl med olivenolie, drys med groft salt og lad det hæve til dobbelt størrelse igen.
5. Bag ved 250 grader i ca. 20 min.