| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Kokosis med limeSkrevet d. 8 April 2004Ingredienser2,5 dl Kokosmælk 2,5 dl Piskefløde 150 g Rørsukker 1 dl Kokosnød (friskreven) 4 stk Æggeblomme 2 stk Æggehvide 1 stk Limesaft (saft fra 1 limefrugt) 2 stk Lime (revet skal fra 2 stk. limefrugt) 0,35 stk Vanillestang 1 knsp Hvide peberkorn (Meget fint malet) Fremgangsmåde <div>1. Pisk æggeblommerne med salt, peber og halvdelen af sukkeret. Bring kokosmælken i kog med limeskal, reven kokos og 1/3 flækket vanillestang. Hæld den over æggeblommerne under omrøring. Hæld blandingen tilbage i gryden og varm op til æggeblommerne legere - uden at blandingen kommer i kog. Skrab vanillekornene ud i cremen. Hæld cremen i en skål og køl den af</div> <div>2. Hæld æggehviderne og et par dråber limesaft i en skål og pisk til massen antager form som bløde toppe. Hæld resten af rørsukkeret og resten af limesaften i lidt efter lidt, men du stadig pisker til massen er så fast at den ikke glider i skålen, når du langsomt hælder bunden i vejret på den.</div> <div>3. Pisk fløden til let skum. Rør Malibu i den kolde kokosflødecreme, rør halvdelen af flødeskummet i og vend så forsigtigt resten i. Vend de stiftpiskede æggehvider i, hæld blandingen i en form og frys den i 3 – 4 timer, eller til den er fast. </div> |