HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Muligatawny

Skrevet d. 7 Juni 2002
Ingredienser
1 spsk Olie
3 fed Hvidløg (hakket)
1 spsk Ingefær, frisk (revet)
1 stk Chili (grøn, fintsnittet)
1 stk Løg (finthakket)
1 stk Kanel
2 stk Nellike (hele)
2 tsk Korianderfrø (stødte)
1 tsk Gurkemeje
1 stk Gulerod (i skiver)
1 stk Kartofler (i tern)
1 stk Æble (i både)
200 g Røde linser (knækkede)
1,2 l Hønsebouillon
2 dl Kokosmælk
2 spsk Citronsaft

Fremgangsmåde
1. Varm olien i en tykbundet gryde og sautér hvidløg, ingefær og chili i 2 minutter.
2. Tilsæt løg, kanel, nelliker, stødt koriander og gurkemeje og sautér i 5 minutter til løgene er klare.
3. Tilst gulerod, kartoffel, æble, linser og bouillon. Bring det hele i kog og kog til grøntsagerne og linserne er møre.
4. Fjern kanel og hele nelliker og purér det hele i en blender. Tilsæt kokosmælk og varm suppen igennem.
5. Smag til med salt, peber og citronsaft og servér med korianderblade og brød.