HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Banansorbet

Skrevet d. 8 April 2004
Ingredienser
4 stk Banan (modne)
1,5 dl Vand
0 stk Citronsaft (saften af en ½ citron)
0,5 dl Sukker (sukkerlage af vand og sukker)

Fremgangsmåde
1. Begynd med sukkerlagen. Kog vand og sukker klart til sukkeret er opløst. Evt. tilsættes reven citronskal. Si lagen, hvis der er brugt citronskal
2. Skræl bananerne og mos dem sammen med citronsaft, vand og 1/2 dl. af den kolde sukkerlage
3. Kom straks sorbetmassen i en plast eller porcelæn form og sæt den i fryseren. Den mørkner hurtigt. Rør i sorbetmassen med jævne mellemrum. Husk at skrabe siderne ned hver gang.
4. Tag sorbeten ud, når den er næsten færdigfrosset og pisk den godt igennem, bedst i blender, men et piskeris kan også klare det. Sæt den tilbage i fryseren og lad den fryse færdig, men ikke stenhård.
5. Tag sorbeten ud af fryseren kort før den skal serveres. Pisk eller rør den igennem. Fordel den i kolde glas og server straks.