| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
BanansorbetSkrevet d. 8 April 2004Ingredienser4 stk Banan (modne) 1,5 dl Vand 0 stk Citronsaft (saften af en ½ citron) 0,5 dl Sukker (sukkerlage af vand og sukker) Fremgangsmåde 1. Begynd med sukkerlagen. Kog vand og sukker klart til sukkeret er opløst. Evt. tilsættes reven citronskal. Si lagen, hvis der er brugt citronskal
2. Skræl bananerne og mos dem sammen med citronsaft, vand og 1/2 dl. af den kolde sukkerlage
3. Kom straks sorbetmassen i en plast eller porcelæn form og sæt den i fryseren. Den mørkner hurtigt. Rør i sorbetmassen med jævne mellemrum. Husk at skrabe siderne ned hver gang.
4. Tag sorbeten ud, når den er næsten færdigfrosset og pisk den godt igennem, bedst i blender, men et piskeris kan også klare det. Sæt den tilbage i fryseren og lad den fryse færdig, men ikke stenhård.
5. Tag sorbeten ud af fryseren kort før den skal serveres. Pisk eller rør den igennem. Fordel den i kolde glas og server straks.
|