HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Citrondampet sandart

Skrevet d. 19 Oktober 2001
Ingredienser
1 bundter Persille
400 g Spinat
200 g Champignon
4 spsk Olivenolie (god kvalitet)
700 g Sandart (filet)

Fremgangsmåde
1. Tør sandartfileterne godt med køkkenrulle og skær dem i godt 3 cm brede strimler. Krydr let med salt og peber.
2. Skyl citronerne i varmt vand og tør dem. Riv skallen fint, halvér derefter citronerne og pres saften. Skyl persillen, ryst den tør og hak den meget fint. Bland persille og citronskal. Hæld citronsaften i gryden sammen med 2½ dl vand.
3. Skyl bladspinaten i meget koldt vand, lad den dryppe af i en sigte og skyl den måske igen om nødvendigt. Hvis der sidder små hårde rødder på den, skal de simpelt hen knipses af. Hak spinatbladene groft på et stort skærebræt. Kom dem i dampindsatsen. Gnid svampene rene, skær stokkene væk og skær hattene i fine skiver. Læg dem på spinaten.
4. Til sidst lægges fiskestrimlerne på spinatlejet og citronskal-persille blandingen drysses over. Dryp med 2 spsk olivenolie.
5. Stil dampindsatsen i gryden. Låg på. Bring citronvandet i kog og damp fisk og grøntsager i den opadstigende damp ved stærk varme i 5 minutter (fra det øjeblik det begynder at dampe).
6. Fordel retten på tallerknerne, krydr med salt og peber og dryp med resten af olivenolien.
7. Smager godt sammen med: kartofler