| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Citrondampet sandartSkrevet d. 19 Oktober 2001Ingredienser1 bundter Persille 400 g Spinat 200 g Champignon 4 spsk Olivenolie (god kvalitet) 700 g Sandart (filet) Fremgangsmåde 1. Tør sandartfileterne godt med køkkenrulle og skær dem i godt 3 cm brede strimler. Krydr let med salt og peber.
2. Skyl citronerne i varmt vand og tør dem. Riv skallen fint, halvér derefter citronerne og pres saften. Skyl persillen, ryst den tør og hak den meget fint. Bland persille og citronskal. Hæld citronsaften i gryden sammen med 2½ dl vand.
3. Skyl bladspinaten i meget koldt vand, lad den dryppe af i en sigte og skyl den måske igen om nødvendigt. Hvis der sidder små hårde rødder på den, skal de simpelt hen knipses af. Hak spinatbladene groft på et stort skærebræt. Kom dem i dampindsatsen. Gnid svampene rene, skær stokkene væk og skær hattene i fine skiver. Læg dem på spinaten.
4. Til sidst lægges fiskestrimlerne på spinatlejet og citronskal-persille blandingen drysses over. Dryp med 2 spsk olivenolie.
5. Stil dampindsatsen i gryden. Låg på. Bring citronvandet i kog og damp fisk og grøntsager i den opadstigende damp ved stærk varme i 5 minutter (fra det øjeblik det begynder at dampe).
6. Fordel retten på tallerknerne, krydr med salt og peber og dryp med resten af olivenolien.
7. Smager godt sammen med: kartofler |