HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Lækre nøddeforme

Skrevet d. 5 Oktober 2005
Ingredienser
4,5 dl Hvedemel
0,75 dl Sukker
200 g Smør (eller margarine)
150 g Smør (eller margarine)
1 dl Piskefløde
1 dl muscovadosukker (lys )

Fremgangsmåde
1. Bland ingredienserne til dejen(hvedemel, sukker, smøg og æg), evt. i en røremaskine. Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.

2. Sæt ovnen på 175 grader. Tryk dejen ud i små aluminiumsforme og stil formene på en plade.


3. Bag dem midt i ovnen i ca. 10 minutter. Skær nougaten i lige så mange stykker, som der er forme. Læg et stykke nougat i hver form, så snart de kommmer ud af ovnen.
4. Læg nødderne på en plade og rist dem i ovnen. Gnid så meget skal af som muligt.

5. Bland smør, fløde, sukker og sirup i en gryde og lad det småkoge til det begynder at tykne, ca. 10 minutter. Tilsæt nødderne. Fordel blandingen i formene.

6. Lad dem afkøle og læg dem i en tætsluttende dåse..