| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Marcipanstænger (2 stk.)Skrevet d. 18 Marts 2007IngredienserDej: 1 dl mælk 50 g. gær 100 g. smør /margarine 1 æg 1 spsk. sukker ½ stk. groft salt 300 g. hvedemel Creme: 3 æggeblommer 3 spsk. sukker 1½ spsk majsstivelse korn fra 1 stang vanilje 2 1/4 dl. mælk (alm. pulvercreme kan også bruges, men smager ikke nær så godt) 200 g. marcipan Fremgangsmåde Pensling: Æggehvide Pynt: Perlesukker og hakkede mandler Bagetid: Ca. 20 min. ved 225 grader Dej: Lun mælken (lillefingervarm) i en gryde og hæld den i en røreskål. Rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser, men gem lidt mel. Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med f.eks. et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. ½ time. Creme: Rør æggeblommer, sukker og majsstivelse sammen i tykbundet gryde. Rør vaniljekorn og mælk i. Varm blandingen op under piskning og kog cremen i ca. 1 min., stadig under piskning. Kom cremen i en skål og stil den tildækket i køleskabet. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i to portioner og rul dem ud til firkanter (ca. 25 x 35 cm.). Fordel cremen på de to dejplader og herpå den revne marcipan. Rul hver dejplade sammen fra den lange side til en "roulade". Læg de to roulader på en palde med bagepapir med sammenføjningen nedad. Skær et dybt snit på langs i hver roulade og tryk dem ud til brede marcipanstænger. Pensl med æggehvider og drys med perlesukker og mandler. Bag stængerne midt i ovnen. |