| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Frisèsalat med GorgonzolaSkrevet d. 17 Januar 2008Ingredienser1 lille hoved frisésalat 150 g gorgonzola eller fetaost i tern et nip salt 2 spsk æblecidereddike 2 spsk vand eller 2 spsk grøntsagsbouillin 1 tsk sennep 2 spsk valnøddeolie salt, peber 1 nip sukker 25 g valnøddekerner Fremgangsmåde Skyl salaten grundigt, lad den løbe godt af i et dørslag eller slyng den tør. Del store blade i mindre stykker. Skær osten i små tern. Rør saltet sammen med æblecidereddike og grøntsagsbouillon. Rør derefter senneppen i. Hæld olien i en tynd stråle, men der piskes kraftigt. Psik, til konsistensen er cremet. Smag til med salt, peber og sukker. Hold fire hele valnøddekerner tilbage og hak resten groft. Rist hele og hakkede nødder på en tør teflonpande. Vend osteternene i salaten, hæld dressingen over og vend salaten et par gange. Anret salaten i 4 portionsskåle, drys de hakkede nødder over og top med en hel nød på hver portion. Servér straks. |