HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Valnøddefyldte porrer på kantarelbund

Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
4 tykke porrer
75 g valnødder
3 spsk kapers
4 spsk rasp
2 æggeblommer
4-5 spsk piskefløde

Sauce:
3 spsk olivenolie
300 g kantareller (evt. Karl Johan eller champignon)
2 dl halvtør hvidvin
50 g smør
løvstikke eller anden krydderurt
store kapers med stilk


Fremgangsmåde
Porrerne skæres halvt igennem i hele deres længde. Kun det groveste af den grønne top fjernes. Porrerne lægges i kogende vand og koges 4-5 min. De to-tre inderste lag tages forsigtigt ud af porrerne og gemmes.
Valnødder og kapers hakkes og blandes med rasp. Æggeblommer og fløde røres i. Blandingen skal være som tyk fars. Der tilsættes lidt salt og peber.

Porrestykkerne skæres i længder på ca. 10 cm, og nøddefarsen fordeles i stykkerne. Porrerne lukkes lidt sammen om farsen, og de sættes i et lavt ovenfast fad med lidt vand i bunden. Der lægges folie over fadet, og porrerne sættes i en 200 grader varm ovn 35-40 min. De sidste 5-10 min. fjernes folien.

Til saucen hakkes ca. halvdelen af det udtagne fra porrerne fint. Det svitses i olien et par min. Hvis svampene er store, skæres de igennem. De svitses med et par min. Vinen hældes i gryden og koges lidt med.

Der smages til med salt og peber. Lige inden serveringen tilsættes smørret, og det smeltes. Saucen fordeles på fire tallerkener, porrerne sættes på i et stjernemønster, og der pyntes med lidt frisk krydderurt og store kapers med stilk.

Der kan serveres brød eller kulørt bulgur til.