| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Artiskokker dampet med urterSkrevet d. 17 Januar 2008Ingredienser2 soltørrede tomater 4 små artiskokker 3-4 fed hvidløg ½ dl olivenolie 1 skalotteløg 2 forårsløg 1 gulerod 1 stilk bladselleri 1½-2 dl grøntsagsbouillon Fremgangsmåde Tomaterne udblødes et par timer og hakkes fint. Stilkene skæres af artiskokkerne, og de koges 20 min. Hvidløgene hakkes og svitses i olien sammen med de hakkede tomater og det kakkede skalotteløg. Forårsløgene skæres i mindre stykker og tilsættes. Bouillonen hældes ved og artiskokkerne sættes ned i urterne. Der tilsættes et drys salt og peber, og artiskokkerne simrer endnu 10-15 min. med urterne. Artiskokkerne er kogt, når man kan hive et af de midterste, inderste blade af. Hvis der koger for meget bouillon væk, tilsættes mere væde. Artiskokkerne anrettes portionsvis med urterne. Brød serveres til |