HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Bøffer med rødvinsløg

Skrevet d. 22 Oktober 2001
Ingredienser
1 tsk Peberkorn
4 spsk Olie
4 spsk Smør (heraf halvdelen koldt)
2 dl Rødvin

Fremgangsmåde
1. Sæt ovnen på laveste temperatur - her kan de stegte bøffer få lov at hvile lidt senere. Pil løgene, halvér dem og skær dem i tynde ringe. Stød peberkornene fint i morteren (hvis man ikke har en morter, bruger man bare groftmalet peber fra kværnen).
2. Tør bøfferne med køkkenrulle. Lad olien blive godt varm på panden. På med bøfferne og steg dem ved stærk varme i ca. 2 minutter, til undersiden ikke længere klæber hårdnakket til panden, men kan løsnes med en paletkniv. Vend bøfferne - med paletkniven, ikke med en gaffel!
3. Kom halvdelen af smørret på panden og steg bøfferne færdige i 2, 6 eller 8 minutter - alt efter om de skal være næsten rå, rosa eller gennemstegte indvendigt. Tag dem af panden og krydr med salt og peber. Læg dem på en tallerken og lad dem hvile i ovnen kun få minutter.
4. Læg løgene i det varme stegefedt på panden og steg dem. Tilsæt rødvinen og lad det koge kraftigt op. Rør så det kolde smør i i små stykker under kraftig omrøring. Krydr saucen let med salt og peber. Hæld saucen over bøfferne.
5. Smager godt sammen med: rødvin, brasede kartofler