HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Forårskylling i hvidvin og madeíra

Skrevet d. 17 Januar 2008
Ingredienser
4 kyllingebrystfileter
1 stort løg, skåret i tynde skriver
2-3 fed hvidløg, finthakkede
300 g champignon, delt i kvarte
1 stor dåse tomatkoncentrat (140 g) rørt op i 2½ dl. vand
2 dl. hvidvin
½ dl. madeira eller portvin (kan udelades)
1 tsk. god olivenolie
1 tsk. basilikum
salt og peber

Fremgangsmåde
Kødet trimmes for sener og fedt og hver filet skæres på skrå i 3 stykker.

Varm en Sautépande eller stegegryde op, så den er godt hed og tilsæt olivenolien.

Kyllingestykkerne brunes på begge sider, tages op og stilles til side.

Dæmp varmen og tilsæt løg, hvidløg og champignon og lad det simre til løgene er klare og champignonerne er bløde.

Tilsæt nu tomat, vin og krydderier, lad det koge lidt ind under låg.

Læg kyllingestykkerne tilbage i panden og varm godt igennem, vend kødet et par gange.

Serveringsforslag:
Server retten med nye kartofler, ris eller pasta.

Peberfrugter i alle farver, skåret i tynde ringe og dampede med tynde skriver rødløg er også flot og velsmagende tilbehør.

Som forret kan du servere små skriver af grovflute, skåret på skrå, smurt med hakket tomat og hvidløg og ristet i ovnen.