HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Ovnbagt kyllingebryst med soltørret tomat og basilikum

Skrevet d. 30 Januar 2008
Ingredienser
3-4 kyllinge bryst
lidt smør
timian
2 fed hvidløg
salt og peber
Til sprød panade:
100 g soltørret tomat, der er udvandet et døgn og afdryppet.
100 g små
pinjekerner eller saltet penauts-pinjekerner.
Lidt oliven olie
½ bdt. basilikum
Til sauce:
4 skalotteløg
lidt timian
6-8 fed hvidløg
1 spsk tomat pure
4 friske tomater
2 dl hvidvin
oliven olie.
Garniture:
Frisk pasta ca 500 g
Oliven olie
Lidt citronsaft
Basilikumblade


Fremgangsmåde
De klargjorte kyllingebryst krydres og brunes i smør med timian og hvidløg, krydres igen, anbring brysterne i et ovnfast fad.

panade: de soltørrede tomater skæres i meget små tern og blandes med olien og skåret basilikum. Pinjekernerne blendes eller hakkes småt, blad dette med tomaterne der er lagt i olie med basilikum.

Denne form for pesto lægges over brysterne på skindsiden så det ligger som en form for panade. Brysterne steges i ovn ved 200 grader i 20 min lad brysterne hvile på rist for saftens skyld.

Sauce: de klargjorte løg snittes fint og sauteres i olivenolie med timian, tomatpure og hvidløg, tilsæt vinen lad saucen simre i ca. 20 –25 min. Ved meget svag varme. Saucen sigtes. Smag saucen til og monter lidt oliven olie i.

Garniture: Den friske pasta blancheres i kogende vand med salt og olie. Vandet hældes bort og pastaen smages til med oliven olie citronsaft og fint salt.