HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Bagte dessertgræskar

Skrevet d. 29 Oktober 2001
Ingredienser
450 g Græskar
1 tsk Kardemomme (brug kardemommefrø)
1 stk Vanillestang
1 stk Appelsin (usprøjtet)
100 g Brun farin
25 g Smør

Fremgangsmåde
1. Skær græskarkødet i skiver på 1-2 cm's tykkelse.
2. Stød kardemommefrøene i en morter. Skær vanillestangen op på langs med en lille spids kniv og skrab kornene ud med en ske.
3. Riv skallen og pres saften af appelsinen. Bland de to dele og varm saften op til lige under kogepunktet sammen med vanillestangen. Tilsæt 75 g farin og lad den smelte.
4. Tag gryden af varmen og tilsæt kardemomme og vanillekorn. Læg græskarskiverne i et dybt fad eller en skål og hæld den varme marinade over. Stil fadet tildækket i køleskabet, når marinaden er kold, og lad det stå til næste dag. Vend skiverne af og til.
5. Opvarm ovnen til 220 grader. Læg græskarskiverne i et ovnfast fad. Drys resten af farinen over. Læg små klatter smør ovenpå og bag desserten i ca. 15 minutter.
6. Hæld marinaden i en gryde og kog den ind, til saucen får en tynd sirupsagtig konsistens. Server desserten varm med appelsinsauce og iskoldt flødeskum.