| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Bagte dessertgræskarSkrevet d. 29 Oktober 2001Ingredienser450 g Græskar 1 tsk Kardemomme (brug kardemommefrø) 1 stk Vanillestang 1 stk Appelsin (usprøjtet) 100 g Brun farin 25 g Smør Fremgangsmåde 1. Skær græskarkødet i skiver på 1-2 cm's tykkelse.
2. Stød kardemommefrøene i en morter. Skær vanillestangen op på langs med en lille spids kniv og skrab kornene ud med en ske.
3. Riv skallen og pres saften af appelsinen. Bland de to dele og varm saften op til lige under kogepunktet sammen med vanillestangen. Tilsæt 75 g farin og lad den smelte.
4. Tag gryden af varmen og tilsæt kardemomme og vanillekorn. Læg græskarskiverne i et dybt fad eller en skål og hæld den varme marinade over. Stil fadet tildækket i køleskabet, når marinaden er kold, og lad det stå til næste dag. Vend skiverne af og til.
5. Opvarm ovnen til 220 grader. Læg græskarskiverne i et ovnfast fad. Drys resten af farinen over. Læg små klatter smør ovenpå og bag desserten i ca. 15 minutter.
6. Hæld marinaden i en gryde og kog den ind, til saucen får en tynd sirupsagtig konsistens. Server desserten varm med appelsinsauce og iskoldt flødeskum. |