HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Græskartærte - pumpkin pie

Skrevet d. 29 Oktober 2001
Ingredienser
200 g Hvedemel
100 g Smør
2 tsk Sukker
1 knsp Salt
2 tsk Bagepulver
3 spsk Vand
500 g Græskar
3 stk Æg
125 g Brun farin
1 knsp Ingefær, frisk (reven)
1 knsp Muskatnød (reven)
1 tsk Kanel
1 knsp Kardemomme
1 knsp Salt
1 spsk Majsmel
1 dl Mælk

Fremgangsmåde
1. Bland mel, bagepulver, salt og sukker i en skål og kom smørret i. Mos smørret ud i melet med en gaffel, til det ligner rasp. Tilsæt vand og ælt dejen sammen med hænderne til en kugle. Lad den hvile køligt 1/2 time. Rul dejen ud og beklæd en 23 cm tærteform med den.

2. Fjern kerner og trevler og skær græskarret i både. Læg dem i et fad med skrællen opad og baf dem ved 160 grader i ca. 30 minutter. Skrab kødet af med en ske og læg det i et dørslag til det holder op med at dryppe.

3. Bland græskarkødet med de øvrige ingredienser og hæld fyldet i tærteformen.

4. Bag pien ved 175 grader i 30-40 minutter. Skru op til 225° og bag den yderligere 10-15 min. Server den varme pie med iskoldt flødeskum.