| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
GåsestegSkrevet d. 2 November 2001Ingredienser5 kg Gås 5 stk Æble (Belle de boskoop) 150 g Sveske (uden sten) 1 l Bouillon (brug en andefond) Fremgangsmåde 1. En and eller gås gøres i stand og det meste af fedtet fjernes. Fyldes med æbler eller pærer med skrællen på, syltede sveskeblommer eller udblødte svesker.
2. Gåsen placeres på risten i en bradepande med ryggen opad. Bradepanden placeres nederst i ovnen og indstilles på 160 grader.
3. Efter 1 time hældes afsmeltet fedt fra bradepanden, og gåsen vendes. Vingespidser, hals og indmad (kråse, lever, hjerte) lægges i bradepanden, vand og bouillon hældes ved.
4. Gåsen steges videre i 4 timer og dryppes med sky af og til. For at opnå sprødt skind, kan temperaturen hæves til 225 grader i de sidste 15 minutter, så den samlede stegetid bliver ca. 5 timer, indtil kødet mellem lår og bryst er mat og gennemstegt.
5. Gåsen hviler i 15 minutter inden trancheringen, der kan foregå ved bordet og papirmanchetter sættes på. |