| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Grove krydderbollerSkrevet d. 14 December 2009Ingredienser2 dl mælk 1½ dl kærnemælk 25 g blødt smør 50 g gær 1 æg 2 tsk. sukker 1 tsk. salt 1 tsk. kardemomme 225 g Ølandshvedemel el. 200 g grahamsmel ca 300 g hvedemel Fremgangsmåde Lun de to slags mælk og tilsæt smørret. Smuldr gæren og rør den i mælkeblandingen . Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og mel. Spar på melet, det er vigtigt, at dejen bliver så let som muligt. Ælt dejen blank og smidig og lad den hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse, 1 ½ -2 timer. Tril dejen til store boller og læg dem på plade med bagepapir. Efterhæver lunt 1 time. Bag bollerne let gyldne på 15-18 min. ved 200 grader. Afkøl bollerne på en bagerist. Kom dem i en plastpose og frys dem evt. ned. Flæk krydderbollerne og rist dem i ovnen ved 225 grader eller på brødrister. |