HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Grove krydderboller

Skrevet d. 14 December 2009
Ingredienser
2 dl mælk
1½ dl kærnemælk
25 g blødt smør
50 g gær
1 æg
2 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 tsk. kardemomme
225 g Ølandshvedemel el.
200 g grahamsmel
ca 300 g hvedemel

Fremgangsmåde
Lun de to slags mælk og tilsæt smørret. Smuldr gæren og rør den i mælkeblandingen . Tilsæt æg, salt, sukker, kardemomme og mel. Spar på melet, det er vigtigt, at dejen bliver så let som muligt. Ælt dejen blank og smidig og lad den hæve lunt tildækket til dobbelt størrelse, 1 ½ -2 timer. Tril dejen til store boller og læg dem på plade med bagepapir. Efterhæver lunt 1 time.

Bag bollerne let gyldne på 15-18 min. ved 200 grader. Afkøl bollerne på en bagerist. Kom dem i en plastpose og frys dem evt. ned. Flæk krydderbollerne og rist dem i ovnen ved 225 grader eller på brødrister.