HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Matjessild i noritang

Skrevet d. 15 December 2009
Ingredienser
1 dåse matjessild
1 gul el. stribet rødbede
1 lille æble
15 g smør
1 tsk. citronsaft
1 skalotteløg
1 lille bdt. purløg
100 g friskost
1 spsk. reven peberrod
lidt salt
kværnet peber
3 blade noritang

Fremgangsmåde
Kog rødbeden mør. Skær sild og rødbeden i små tern. Skræl æblet, fjern kernehuset og skær det i små tern. Svits rødbede og æble 2-3 min. i smørret ved ikke for stærk varme og køl den af. Pil og hak skalotteløget fint. Snit purløget. Blad osten med citronsaft, peberrod, skalotteløg og purløg. Tilsæt sild, æbler og rødbeder. Smag til med salt og peber.

Læg et stykke noritang på en bambusmåtte. Fordel lidt af fyldet og rul det sammen så fast som mugligt. Lad rullerne stå i køleskab ca. 3 timer. Skær dem i 2-3 cm brede stykker med en god, skap kniv.