HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Bagte pærer med amarettokiks

Skrevet d. 3 Januar 2010
Ingredienser
(4 pers.)

4 store pærer
½ tsk. kanel
4 spsk. flydende honning
8 amarettokiks
2 dl vaniljecreme af:
3 æggeblommer
1½ dl piskefløde
Korn af ½ stang vanilje
3-4 spsk. sukker

Evt tilbehør
Brombærsyltetøj

Fremgangsmåde
Del pærerne i halve og tag kernehuset ud. Dryp med kanel og honning. Bag i ovnen ved 180° i ca. 15 min. til de er bløde, men ikke faldet sammen, måske skal de have mere eller mindre tid. Tjek hvert 5. min. Lav imens cremen, som piskes sammen og varmes forsigtig op til 80°, og så enten serveres varm eller afkøles helt.
Server cremen til pærerne med drys af knuste kiks. Kan evt. suppleres med lidt syltet brombær.

Amarettokiks er store, italienske lidt makronagtige kager, og de kan erstattes med almindelige makroner.