| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
RugbrødskageSkrevet d. 4 Februar 2010IngredienserDet skal du bruge til 8–10 stk.: 200 g revet rugbrød uden kerner, 150 g sukker, 5 æg, 100 g hakkede mandler, 1 spsk. maizenamel, 1 spsk. hvede mel, 1 tsk. bagepulver, 2 spsk. kakao. Fyld: 4-5 spsk. abrikos eller solbærsyltetøj, 2-3 dl fløde pisket til skum. Fremgangsmåde Æggeblommer og sukker piskes hvidt og luftigt. Æggehviderne piskes stive og rugbrødet rives. Revet rugbrød, mandler, maizena, mel, bagepulver og kakao blandes og vendes i æggeblommerne, og de piskede æggehvider vendes i. Hæld massen i smurte forme, evt. drysset med mel, og bag dem i 30-40 min. ved 200°. Tag kagerne ud af ovnen og lad dem stå i 10 min., inden de vendes ud af formene. Lad dem køle af på en rist. Skær kagerne igennem på langs. Læg lagene sammen med syltetøj og flødeskum. Hæld kakaoen i en sigte og ryst den over kagen |