HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Vaniljegrovboller

Skrevet d. 28 Marts 2010
Ingredienser
(16 stk.)
25 g gær
3 dl vand
1 dl surmælksprodukt
1 spsk. olivenolie
1 tsk. salt
1-2 spsk. sukker
kornene af ½-1 vaniljestang
250 g kornblanding
400 g hvedemel

Fremgangsmåde
Rør gæren ud i vand. Kom mælkeprodukt, olie, salt, sukker, vaniljekorn og kornblanding ved. Rør grundigt. Tilsæt så hvedemel lidt af gangen, til dejen er god og smidig og slipper skålen. Tag den ud på bordet og ælt 200 tag, til den føles glat og medgørlig. Lad den hæve ½ time. Slå ned og form boller, som efterhæver 30 min. mere. Bages ved 225° i 15-20 min. Kan fryses.