HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Morgenboller med blå birkes

Skrevet d. 28 Marts 2010
Ingredienser
(16 stk.)
15 g gær
3 dl vand
2 dl surmælk
1 spsk. oliven olie
1 spsk. salt
400 g groft speltmel
200 g hvedemel
Pynt: æg og blå birkes

Fremgangsmåde
Rør gær med vand, mælk, olie, salt og groft mel. Tilsæt så meget hvedemel, at der er tale om fast grød. Sæt det i køleskabet til næste dag. Ælt derefter så meget hvedemel i, at dejen akkurat slipper skålen. Formes til boller og efterhæver 20 min. Drysses med lidt æg og blå birkes. Bages ved 225° grader i 15-20 min. Kan fryses.