HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Svenske kanelboller

Skrevet d. 28 Marts 2010
Ingredienser
(14 stk.)
50 g smør
2 dl mælk
25 g gær
½ dl sukker
1 knsp. salt
350-400 g mel

Fyld:
3 spsk. smør
3 spsk. sukker
1½ tsk. kanel
1 æg til pensling
perlesukker

Fremgangsmåde
Lun smør og mælk i en gryde og rør gæren ud heri. Tilsæt sukker, salt og mel, ælt dejen godt igennem og lad den hæve i 1 time et lunt sted. Rør smørret med sukker og kanel. Rul dejen ud ½ cm's tykkelse og smør fyldet ud på dejen. Rul dejen sammen til en roulade og skær den i 14 skiver. Læg hver skive i en papirform på en bageplade og lad dem efterhæve i 15 min. Pensl bollerne med sammenpisket æg, drys med perlesukker og bag dem i ovnen ved 225­° i 7 min.