| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Rødkål med æble og hasselnødderSkrevet d. 26 Maj 2010Ingredienser350 g (ca. ¼) rødkål 200 g (ca. 1) madæble 50 g (ca. 1/3) porre 100 g hasselnødder Dressing 2 spsk smagsneutral olie 1 tsk flydende honning 1½ tsk æblecidereddike (eller citronsaft) 1 tsk sennep salt og peber Fremgangsmåde Hasselnødderne tørristes på en hed pande, til skallen er mørk, men ikke brændt. Ryst panden undervejs, de brænder let på. De gnides imellem et viskestykke, så skallen gnides af. De kan evt. ristes lidt mere, hvis de er meget lyse. Rødkålen befries for de yderste blade og stok og snittes i fine strimler, æblet skæres i kvarter, udkernes og skæres i smalle både og vendes straks i rødkålen. Porren skæres i meget tynde strimler. Gem lidt porrestrimler til pynt. Til dressingen piskes alle ingredienserne sammen. Grønsager og dressing blandes og smages til. Salaten pyntes evt. med nødder og porrestrimler. |