| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Arabisk bulgursalatSkrevet d. 8 August 2001Ingredienser1 bundter Forårsløg (stort bundt) 5 spsk Citronsaft 0 spsk Olivenolie (god) 200 g Bulgur (grove hvedegryn) 0,5 tsk Chilipulver 1 knsp Spidskommen 1 håndfuld Mynteblad 2 stk Tomat Fremgangsmåde 1. Hæld bulguren i en skål, dæk med koldt vand og lad det hvile godt og vel en time, til de små korn er blevet bløde, men stadig er bidefaste.
2. Skyl forårsløgene, skær alle rødder og visne blade væk og hak resten fint. Skyl tomaterne og skær dem i fine terninger, den grønne stilk skal ikke bruges.
3. Hæld den blødgjorte bulgur i en trådsigte, rør kraftigt med en ske og pres, så der drypper mest muligt vand fra. Bland bulgur med forårsløg og tomater.
4. Pisk citronsaft med salt, peber, chilipulver, spidskommen og mynte. Rør olivenolie i og smag det hele til. Smager bedst kølig (hviletid 1 time). |