HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Arabisk bulgursalat

Skrevet d. 8 August 2001
Ingredienser
1 bundter Forårsløg (stort bundt)
5 spsk Citronsaft
0 spsk Olivenolie (god)
200 g Bulgur (grove hvedegryn)
0,5 tsk Chilipulver
1 knsp Spidskommen
1 håndfuld Mynteblad
2 stk Tomat

Fremgangsmåde
1. Hæld bulguren i en skål, dæk med koldt vand og lad det hvile godt og vel en time, til de små korn er blevet bløde, men stadig er bidefaste.
2. Skyl forårsløgene, skær alle rødder og visne blade væk og hak resten fint. Skyl tomaterne og skær dem i fine terninger, den grønne stilk skal ikke bruges.
3. Hæld den blødgjorte bulgur i en trådsigte, rør kraftigt med en ske og pres, så der drypper mest muligt vand fra. Bland bulgur med forårsløg og tomater.
4. Pisk citronsaft med salt, peber, chilipulver, spidskommen og mynte. Rør olivenolie i og smag det hele til. Smager bedst kølig (hviletid 1 time).