| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Indbagt svinemørbrad med brøndkarse og salatSkrevet d. 28 December 2018IngredienserDej 250 g hvedemel (ca. 4 dl) ½ tsk groft salt 1 tsk bagepulver 150 g koldt smør ½ dl kold mælk 1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g) 25 g smør ½ tsk groft salt friskkværnet peber Fars 500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt) 2 spsk hvedemel 1 æg 1 tsk revet muskatnød 1½ tsk groft salt friskkværnet peber 2 knuste fed hvidløg 1 stort revet skalotteløg (ca. 50 g) 1 dl Madlavningsfløde 18% 250 g grofthakkede champignoner Dressing ½ liter Cremefraiche 18% 1 tsk revet muskatnød 1 tsk groft salt friskkværnet peber Pensling sammenpisket æg Pynt brøndkarse Tilbehør 450 g grøn salat Fremgangsmåde Dej * Bland mel, salt og bagepulver. * Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet. * Saml hurtigt dejen med mælk og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time. * Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af. Fars * Rør kødet med mel, æg, krydderier, løg og fløde. Bland champignoner i farsen. * Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm). Læg halvdelen af farsen midt på dejen, herpå mørbraden og dæk med resten af farsen. * Luk dejenderne og den ene langside ind over farsen og pensl med æg i kanten. * Fold den anden side op og løft den indpakkede mørbrad, med sammenføjningen opad, over på en bageplade. * Pensl med æg og bag mørbraden midt i ovnen. Dressing * Bland cremefraiche med muskat, salt, peber. * Smag dressingen til og server den til salaten og den indbagte mørbrad. Bagetid * 50-60 min. ved 200° - traditionel ovn. Frysetips Den indpakkede mørbrad kan fryses inden bagning. Stil den frosne mørbrad i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn, og bag i ca. 1½ time. Tips I stedet for hjemmelavet dej kan du bruge færdig buttedej. Champignoner kan udelades i farsen. |