HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Indbagt svinemørbrad med brøndkarse og salat

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
Dej
250 g hvedemel (ca. 4 dl)
½ tsk groft salt
1 tsk bagepulver
150 g koldt smør
½ dl kold mælk
1 afpudset svinemørbrad (ca. 400 g)
25 g smør
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Fars
500 g hakket svinekød (ca. 6% fedt)
2 spsk hvedemel
1 æg
1 tsk revet muskatnød
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 knuste fed hvidløg
1 stort revet skalotteløg (ca. 50 g)
1 dl Madlavningsfløde 18%
250 g grofthakkede champignoner

Dressing
½ liter Cremefraiche 18%
1 tsk revet muskatnød
1 tsk groft salt
friskkværnet peber

Pensling
sammenpisket æg

Pynt
brøndkarse

Tilbehør
450 g grøn salat

Fremgangsmåde
Dej
* Bland mel, salt og bagepulver.
* Skær smørret i små stykker og smuldr det i melet.
* Saml hurtigt dejen med mælk og læg den tildækket i køleskabet i mindst 1 time.

* Brun mørbraden på alle sider i gyldent smør. Drys med salt og peber og lad mørbraden køle af.

Fars
* Rør kødet med mel, æg, krydderier, løg og fløde. Bland champignoner i farsen.

* Rul dejen ud på bagepapir til en plade (ca. 30 x 40 cm). Læg halvdelen af farsen midt på dejen, herpå mørbraden og dæk med resten af farsen.
* Luk dejenderne og den ene langside ind over farsen og pensl med æg i kanten.
* Fold den anden side op og løft den indpakkede mørbrad, med sammenføjningen opad, over på en bageplade.
* Pensl med æg og bag mørbraden midt i ovnen.

Dressing
* Bland cremefraiche med muskat, salt, peber.
* Smag dressingen til og server den til salaten og den indbagte mørbrad.

Bagetid
* 50-60 min. ved 200° - traditionel ovn.

Frysetips
Den indpakkede mørbrad kan fryses inden bagning. Stil den frosne mørbrad i en kold ovn. Indstil på 200° - traditionel ovn, og bag i ca. 1½ time.

Tips
I stedet for hjemmelavet dej kan du bruge færdig buttedej.
Champignoner kan udelades i farsen.