HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Mørbrad i fad med æblesalat

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
4 Personer

1 afpudset svinemørbrad (ca. 500 g)
25 g smør
2 tsk madraskarry
1½ tsk groft salt
friskkværnet peber
2 porrer i tynde ringe (ca. 200 g)
1 rød peberfrugt i strimler (ca. 150 g)
2 røde æbler i både (ca. 250 g)
½ liter Karrysauce

Æblesalat
2 røde æbler i meget tynde skiver (ca. 250 g)
50 g rosiner
3 spsk friskpresset citronsaft
50 g renset rucolasalat
½ tsk groft salt

Pynt
fintstrimlet porretop

Tilbehør
240 g brune ris, parboiled - koges

Fremgangsmåde
* Skær mørbraden i 8 stykker og tryk dem lidt flade til bøffer.
* Lad smørret blive gyldent i en pande, tilsæt karry og lad det bruse af.
* Brun mørbradbøfferne ca. 1 min. på hver side.
* Læg dem i et ovnfast fad (ca. 18 x 22 cm) og drys med halvdelen af saltet og peber.
* Steg porrer, rød peber og æbler i ca. 1 min. og vend resten af saltet i.
* Fordel blandingen hen over kødet og hæld karrysaucen i fadet. Bag retten øverst i ovnen.

Æblesalat
* Vend æbler og rosiner i citronsaft og læg det i et fad på en bund af rucola.
* Drys med salt og server salaten til mørbradfad og ris.

Bagetid
* 17-18 min. ved 250° - traditionel ovn.