| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
MørbradgrydeSkrevet d. 28 December 2018Ingredienser4 Personer Mørbradgryde 1 afpudset svinemørbrad (ca. 350 g) 10 g smør ½ tsk groft salt friskkværnet peber 400 g rensede champignoner - hele og halve 1 stort rødløg i tynde både (ca. 100 g) 125 g kalkunbacon i tern 1 dåse flåede tomater (ca. 400 g) 1 tsk groft salt ½ tsk cayennepeber 320 g perlespelt (ca. 4 dl) 4 dl vand 1 tsk groft salt Mangosalat 200 g fintstrimlet romainesalat 2 modne mangofrugter i tern (ca. 400 g) 200 g cherrytomater i halve 2 små finthakkede fed hvidløg 1 limefrugt 1½ dl Flødefraiche 30% Pynt grofthakket bredbladet persille Fremgangsmåde Mørbradgryde * Skær mørbraden i små bøffer. * Lad smørret smelte ved kraftig varme, men uden at det bruner, i en stor, tykbundet gryde. * Steg mørbradbøfferne ved jævn varme ca. 2 min. på hver side. * Tag dem op, drys dem med salt og peber og hold dem varme. * Steg champignon, løg og bacon i gryden ved høj varme i ca. 3 min. * Tilsæt flåede tomater, salt, cayennepeber og læg mørbradbøfferne tilbage i gryden. * Lad retten koge ved svag varme og under låg i ca. 10 min. * Skyl imens perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. * Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 12 min. * Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Mangosalat * Læg imens romainesalaten i et stort fad. * Fordel mango, tomater og hvidløg på salaten. * Riv skallen af limefrugten og pres herefter saften ud af den. * Fordel først limesaft og dernæst limeskal over salaten. * Tilsæt flødefraiche til mørbradgryden, varm den igennem og smag til. * Pynt med persille og server med perlespelt og mangosalat. Variation Mørbradgryden kan også blot serveres med ris - i stedet for perlespelt og mangosalat. Du kan anvende piskefløde eller madlavningsfløde i stedet for flødefraiche i mørbradgryden. |