| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Marineret mørbrad i ovn og stegte kartoflerSkrevet d. 28 December 2018Ingredienser4 personer Marineret mørbrad 1 spsk brun farin 4 spsk sojasauce 2 små knuste fed hvidløg 2 tsk finthakket rød chilipeber 1 svinemørbrad (ca. 400 g) 1 kg små faste kartofler, fx nix pille 1 liter vand 1 spsk groft salt 25 g smør 2 spsk grofthakkede hasselnøddekerner 1 tsk groft salt Chilidressing 3 dl økologisk Fraiche 9% 2 spsk sød chilisauce ½ tsk groft salt Tilbehør 300 g dampet broccoli 300 g dampede grønne bønner Fremgangsmåde Marineret mørbrad Bland farin, sojasauce, hvidløg og chilipeber i en plasticpose egnet til madvarer. Fjern eventuelle sener og hinder fra mørbraden. Kom mørbraden i marinaden, luk posen og læg den i køleskabet i ca. ½ time. Vask imens kartoflerne og kom dem i kogende vand tilsat salt. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 5 min. Hæld vandet fra og damp kartoflerne tørre. Tilsæt smør og nødder og vend godt rundt - til smørret er smeltet. Kom kartoflerne i en lille bradepande og drys dem med halvdelen af saltet. Læg mørbraden i et ovnfast fad og drys den med resten af saltet. Steg kartofler og kød midt i ovnen. Tag kødet ud efter ca. 15 min. - eller når centrumstemperaturen er ca. 55° - hold kødet varmt. Vend rundt i kartoflerne og lad dem stege færdige. Chilidressing Vend fraiche, chilisauce og salt sammen. Smag til. Tips Kartofler og kød kan steges på grillen - brug evt. indirekte varme. I stedet for at lave en marinade kan du bruge en teriakisauce. Stegetid Ca. 20 min. ved 225°. |