HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Indbagt svinemørbrad i eget fars med timian

Skrevet d. 28 December 2018
Ingredienser
4 personer

Tyttebær til timiansky
2 dl vand
100 g sukker (ca. 1¼ dl)
100 g friske eller frosne tyttebær

Svinemørbrad
1 svinemørbrad
1 spsk olie
250 g hakket svine- og kalvekød
2 æg
1 lille fed hvidløg
¾ spsk friske timianblade
½ tsk groft salt
friskkværnet peber
½ dl Madlavningsfløde 8%

Timiansky
4 dl rødvin, fx Rioja
1 liter kalvefond eller hønsefond
4 kviste af frisk timian
1 lille fed hvidløg
200 g bacon i tern

Grøntsager
½ kg små kartofler, fx nix pille
200 g perleløg
100 g rensede champignoner i kvarte
4 kviste af frisk timian
1 lille knust fed hvidløg
2 spsk olie
½ tsk groft salt
friskkværnet peber

Fremgangsmåde
Tyttebær - dagen før
Bring vand og sukker i kog og tilsæt tyttebærrene. Tag gryden af varmen og stil tyttebærrene tildækkede i køleskabet til næste dag.

Svinemørbrad
Puds mørbraden for sener og hinder. Skær den i 4 medaljoner og tryk dem let flade. Lad olien blive varm i en pande og brun de 4 medaljoner ca. 2½ min. - vend af og til. Kom det hakkede kød i en blender sammen med æg, hvidløg, timian, salt og peber og blend det glat. Tilsæt fløde til konsistensen er lind. Tag ¼ af farsen og smør den ud på et dobbelt lag husholdningsfilm. Læg en medaljon herpå og saml enderne, form den til en kugle og bind den sammen med et stykke husholdningsfilm eller snor. Gentag med de 3 sidste og stil pakkerne i vandbad i en lille bradepande (lad vandet gå ca. ¾ op af pakkerner). Bag midt i ovnen til centrumstemperaturen er ca. 60°.

Timiansky
Kom rødvinen i en tykbundet gryde og bring vinen i kog. Lad den koge ved kraftig varme og uden låg i ca. 5 min. - eller til der er ca. 2 dl tilbage. Tilsæt fond, timian og hvidløg. Kog det ved kraftig varme og uden låg i ca. 40 min. - eller til der er ca. 3½ dl tilbage. Steg imens baconternene i en pande ved kraftig varme i ca. 2 min. Skru ned til jævn varme og steg dem sprøde i ca. 6 min. - lad dem dryppe af på fedtsugende papir. Sigt skyen og tilsæt salt og peber. Jævn evt. med maizena - til ønsket konsistens. Tilsæt tyttebær (uden væde) og bacon lige inden serveringen. Smag til med saften fra tyttebærrene.

Grøntsager
Vask kartoflerne grundigt og kog dem i letsaltet vand i ca. 10 min. Overhæld perleløgene med kogende vand. Lad dem stå i ca. 10 min. og pil dem. Lad olien blive varm i en stor tykbundet gryde og steg perleløg og champignon i ca. 7 min. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Kom dem i gryden med grøntsagerne sammen med timian og hvidløg og svits i ca. 4 min. - eller til kartoflerne tager farve. Drys med salt og peber.

Tip
Hvis det er svært at finde tyttebær, kan tranebær anvendes i stedet.

Bagetid
Ca. 55 min. ved 100°.