| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Lammemørbrad og perlespeltsalatSkrevet d. 28 December 2018Ingredienser4 personer Perlespeltsalat 160 g perlespelt (ca. 2 dl) 2 dl vand ¾ tsk groft salt 1 dl finthakket kruspersille ½ liter hakket rucolasalat (ca. 50 g) 2½ dl kerner fra granatæble (1 stort granatæble) 1 grøn peberfrugt i små tern 1 stort knust fed hvidløg 1 spsk friskpresset citronsaft 1 spsk akaciehonning 1 spsk olivenolie ½ tsk groft salt friskkværnet peber 150 g Castello® økologisk brie Lammemørbrader 1 spsk olivenolie 1 stort fed hvidløg 500 g afpudsede lammemørbrader ½ tsk groft salt friskkværnet peber 2 tsk fintrevet citronskal (usprøjtet) Tilbehør 200 g ciabattabrød Fremgangsmåde Perlespeltsalat Skyl perlespelten godt og kom den i en gryde med kogende vand tilsat salt. Kog spelten ved svag varme og under tætsluttende låg i ca. 15 min. Tag gryden af varmen og lad spelten trække, stadig under låg, i ca. 12 min. Hæld eventuelt overskydende vand fra. Tag ½ dl persille fra til kødet. Vend resten af persillen, rucola og de øvrige ingredienser (bortset fra osten) sammen med perlespelten. Smag til. Skær osten i bidder og stik dem ned i den lune perlespeltsalat. Lammemørbrader Lad imens olien blive varm i en pande og tilsæt hvidløget. Drys mørbraderne med salt og peber og steg dem på alle sider (ca. 5 min. i alt). Bland resten af persillen med citronskal. Tag mørbraderne op af panden og rul dem i krydderblandingen. Skær hver mørbrad i 3-4 stykker og server straks sammen med den lune perlespeltsalat. |