HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Kinesisk fondue

Skrevet d. 8 August 2001
Ingredienser
15 g Shiitake-svampe (tørrede)
35 g Glasnudler
200 g Kalkunkød (brystkød)
200 g Oksekød. inderlår
200 g Fiskefilet (f.eks. laks, tunfisk , helleflynder)
1 bundter Forårsløg
200 g Gulerod
0,5 cl Kinakål (eller andre friske grøntsager som spinat, kålrabi eller porre)
2 l Hønsebouillon (se opskriften på hjemmelavet hønsebouillon her på madgal.dk)
0 cl Jordnøddeolie
0 cl Sherry (tør)

Fremgangsmåde
1. Udblød svampene i vand og skær de hårde stilke væk senere. Kom også glasnudlerne i vandet et øjeblik, lad dem så dryppe af i en si og klip dem kortere med køkkensaksen. Kød og fisk skæres i fine strimler og hver slags lægges for sig i en skål. Gør grøntsagerne rene og snit dem i tændstiktynde stave.
2. Rør marinader til kød og fisk alt efter smag og behag. For eksempel 2 spsk sojasauce, sesamolie og citronaft til fisken. Eller 2-3 hakkede hvidløgsfed, noget chilipulver, friskmalet peber og 2-3 spsk jordnøddeolie til oksekødet. Til kalkunen måske 2 spsk citronsaft, 2 spsk sesamolie og 1 spsk hakket ingefær.
3. Det er også udmærket uden marinade - kød og fisk smager oså dejligt, hvis det lægges i bouillonen uden videre - frem for alt, hvis der er lækre saucer til.
4. Men så langt er vi endnu ikke nået: bouillonen skal bringes i kog, hvorefter den bliver hældt i gryden eller fonduegryden og stillet på et varmeblus. Inden da skal alle ingredienser og saucer fyldes i små skåle. Også sojasaucen skal stå klar. Skyl de friske chilier og skær dem i ringe - mange gæster kan godt lide, at det er virkelig stærkt.
5. Til hver gæst skal der være 1 lille si med håndtag - med de normale fonduegafler pirker man forgæves efter godbidderne! Man tager det, som man har lyst til og ladet det koge 1-2 minutter i den varme boillon. Prøv på kryds og tværs og krydr hele tiden på ny. Til sidst højdepunktet: Den varme bouillonrest til alle - med smagen af mange lykkelige møder i suppegryden.