HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Spaghetti med citronflødesauce og rejer

Skrevet d. 18 August 2001
Ingredienser
1 tsk Smør
500 g Spaghetti
2 dl Piskefløde
1,25 dl Grøntsagsbouillon
2,5 spsk Citronsaft
200 g Små kogte, pillede rejer
2 blade Basilikum

Fremgangsmåde
1. Skyl forårsløgene. Fjern rodduske og visne grønne dele, alt andet snittes i fine strimler. Lad smørret smelte i den store pande og sautér de fint snittede forårsløg.
2. Bring 5 l vand i kog med 2 spsk salt. Hæld spaghettien i og kog den i en gryde uden låg, til den er al dente (husk bideprøven).
3. Fløde, grøntsagsbouillon og citronsaft hældes på panden. Lad det simre under omrøring. Væden fordamper efterhånden og tilbage bliver en lækker flødesauce. (Hvis det skiller var fløden ikke længere frisk).
4. Nu skal der smages til og krydres med salt og peber. Først til allersidst blandes de små pillede rejer i, lad retten simre et kort øjeblik. Det må ikke koge, så bliver rejerne seje. Hæld spaghettien i en sigte og bland den straks med saucen. Basilikumblade ovenpå og varm ind på bordet!