HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Spaghetti alla bolognese

Skrevet d. 14 August 2001
Ingredienser
1 stk Løg
1 stk Gulerod
100 g Røget flæsk (stribet)
2 spsk Smør
300 g Hakket oksekød
1,5 dl Rødvin
1 dåser Flåede tomater
1 dåser Flåede tomater (400 g)
2 stk Chili (tørrede)
500 g Spaghetti
100 g Parmesanost

Fremgangsmåde
<div>1. Begynd med de ingredienser der skal på panden: skræl løg og gulerod, skyl selleristænglerne, skær sværen af baconen og skær det hele i små tern.</div>

<div>2. Stil en stor pande på den varme kogeplade og vent, til panden er varm. Læg baconterningerne på og steg dem ved middel varme, indtil fedtet næsten er smeltet. Så tilsættes smør og alle grøntsagsterningerne røres i.</div>

<div>3. Grøntsager og bacon skubbes ud i kanten af panden, så der er plads på midten. Tilsæt det hakkede kød, del det op i mindre portioner med paletkniven og rør det i 2-3 minutter, indtil kødet er brunet til små, sprøde krymler.</div>

<div>4. Tilsæt vin eller bouillon. Hæld tomaterne (med saften) i, giv dem et lille tryk på panden og bland det hele godt. Chilierne knuses eller hakkes og tilsættes sammen med 1 tsk salt og peber. Nu skal retten stå og simre mindst 15 minutter, men 1 time skader såmænd ikke. Rør ofte rundt.</div>

<div>5. Så er det tid til pastaen: hæld 5 l vand i en stor gryde og lad det koge op. Tilsæt 2 spsk salt. Spaghettien hældes i det heftigt kogende vand, hjælp til med en grydeske, så pastaen hurtigt kommer under vand.</div>

<div>6. Pastaen koges 7-8 minutter uden låg. Fisk et stykke spaghetti op og smag - spaghetti må under ingen omstændigheder være for blød, men heller ikke for hård. Den skal være rar at bide i, al dente. Hvis saucen er kogt ind til for tyk en masse, så er det sidste chance for at tilsætte et par skefulde pastavand. Spaghettien kommes over i en sigte og drypper af.</div>

<div>7. Smag saucen til, måske skal den krydres med lidt ekstra salt og peber. Fordel spaghettien på dybe tallerkener, hæld godt med sauce over. Sæt parmesan frem med et rivejern - så kan man selv rive frisk parmesan over den dampende pasta.</div>