HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Feldsalat med bacon og stegte champignoner

Skrevet d. 2 August 2001
Ingredienser
150 g Stribet, røget bacon
200 g Feldsalat
250 g Champignon
2 spsk Neutral olie
0 cl Friskkværnet peber
1 spsk Rødvinseddike
2 spsk Solsikkeolie
0,5 dl Tør hvidvin

Fremgangsmåde
1. Skær det røgede bacon uden svær i små terninger og steg dem sprøde uden olie i en pande ved middel varme.
2. Skyl feldsalaten i meget vand, helst 2-3 gange, så det ikke kommer til at knase af sand mellem tænderne. Tykke stængler knækkes af. Lad salaten dryppe godt af i et dørslag.
3. Nu til champignontricket (kan også bruges til andre svampe): tør champignonerne - fx med køkkenrulle - gnid dem - de må under ingen omstændigheder vaskes. Halvér champignonerne eller del dem i fire. Lad 2 spsk olie blive hamrende varmt i en stor sautérpande (med låg der passer til). Tilsæt svampene, sautér dem hurtigt og krydr med salt og peber. Hæld så en ordentlig sjat vin ved og læg straks låg på. 1 minuts tålmodighed - og de dampede champignoner med den mest vidunderlige aroma er færdige.
4. Pisk eddike med solsikkeolie og krydr med salt og peber. Fordel svampene sammen med væden fra stegningen oven på salaten, drys med bacon og bland vinaigretten i. Serveres med det samme.