HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Fasan med røget spæk, citronskal og rosmarin

Skrevet d. 25 Oktober 2001
Ingredienser
1800 g Fasan (svarer til 2 stk fasaner)
10 skiver Røget spæk
8 stk Rosmarin (kviste)
2 stk Æble (madæble, gerne Belle de boskoop)
2 stk Løg

Fremgangsmåde
1. Krydr fasanen godt med groft salt og peber, og lad den stå ved stuetemperatur en lille time. Hak æblet groft og kassér kernehuset. Hak løget.
2. Bland æble og løg i en lille skål. Hak rosmarien, og kom halvdelen i skålen med æbler og løg. Fasanen fyldes med æble- og løgmassen, og lårene bindes sammen med en lille snor så de ikke falder ud igen.
3. Gnid nu fuglen med resten af det hakkede rosmarin. Læg alle spækskiverne over brystet, og læg den i et ildfast fad med brystet opad. Drys citronskal over.
4. Lav nogle dybe snit på ydersiden af hvert lår med en skarp kniv (dette hjælper varmen til at komme hurtigt ind i lårene og gør at de bliver færdige på samme tid som brysterne).
5. Sæt fasanen i ovnen ved 180 grader i 40-50 minutter. Hæld lidt væde ved fasanen, og hæld lidt over den undervejs. Hvert 10 minut vendes fuglen, så den bliver sprød over det hele. Tag fuglen ud og lad den trække i 20 minutter inden den skæres ud.
6. Serveringen: Server fasanen udskåret og lagt på fad. Den er rigtig god med kartofler og dampet kål til.