HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Vesterhavstorsk med pigeonæbler og mild sennep

Skrevet d. 9 Januar 2002
Ingredienser
2 stk Torsk (i alt ca. 700 g)
8 stk Pigeon
1 dl Fiskefond
5 dl Piskefløde
1 stk Citron
1 spsk Sennep (grov)
1 bundter Persille

Fremgangsmåde
1. Puds torskefileterne af, del hver af dem i 2 styker og krydr dem med salt og peber. Lad dem trække i køleskab ca. 2 timer.
2. Tænd ovnen på 160 grader.
3. Kog fiskefonden ind til det halve. Tilsæt fløden og lad det reducere, til der er ca. 4 dl tilbage. Tilsæt citronsaften, og syren fra citronen vil få saucen til at jævne, når den begynder at koge igen. Smag saucen til med salt og peber. Smag til med sennep efter behag. Skær pigeonerne i både og fjern kernehus. Vend æblefileterne i saucen umiddelbart før servering.
4. Skær baconen i tern og steg den sprød på en tør pande
5. Pensl fisken med olie og bag den midt i ovnen.
6. Fordel æblesennepsaucen på tallerkner og læg torsken på midten. Drys med bacon og dekorér med høvlet peberrod og persille. Servér med kogte kartofler og/eller groft brød.