HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Helleflynderterrine med broccoli og hummer

Skrevet d. 9 Januar 2002
Ingredienser
2 stk Æg
5 dl Piskefløde
500 g Broccoli
2 stk Tomat
0 cl Kørvel
0 dl Olivenolie
0 dl Balsamicoeddike
500 g Helleflynder (afpudset fiskekød)
1 stk Hummer

Fremgangsmåde
1. Skær fisken i vilkårlige tern og afkøl kødet godt. Hak det i en food-processor, tilsæt lidt salt og kør, til farsen bliver sej. Tilsæt æg og rør, til den er fast og næsten glat. Tilsæt fløden og rør, til farsen er helt fin og glat. Pres eventuelt farsen igennem en fin sigte, hvis den er lidt klumpet.
2. Tænd ovnen på 150 grader.
3. Kog hummeren. Den skal være levende og lægges i spilkogende vand tilsat salt. Kog hummeren under låg i ca. 8 minutter og tag den op. Lad den ligge på ryggen, mens den køler af, så saften ikke løber fra.
4. Tag hummerkødet ud af skallerne og skær det i tern.
5. Del broccolien i buketter. Skyl og blanchér dem.
6. Pensl terrineformen og et stykke stanniol med smør. Stanniolen skal bruges som låg på formen.
7. Bland fiskefarsen med hummerkødet. Fyld halvdelen af farsen i terrineformen. Læg broccolibuketterne som en stribe på langs midt i formen og tryk buketterne let ned i farsen med blomsten nedad. Fyld resten af farsen ovenpå og bank formen ned i bordet et par gange for at fjerne eventuelle lufthuller. Glat farsen på toppen og dæk med den smurte stanniol.
8. Bag terrinen i vandbad i ovnen i 50 minutter. Lad terrinen køle af og stil den hurtigst muligt derefter i køleskab i mindst 6 timer.
9. Lav en tomatconcassé: Fjern stilken fra tomaterne og rids et kryds i toppen. Kom tomaterne i kogende vand i 15 sekunder og læg dem straks i isvand. På den måde får de et kuldechok, der bevirker, at skindet er lige til at trække af, og tomaterne bevarer deres farve og fasthed. Træk skindet af, del tomaterne i 4 både og fjern kernerne. Snit tomatkødet i strimler eller firkanter. Bland kørvel, olivenolie og balsamicoeddike i. Smag til med salt og peber.
10. Vend terrinen ud af formen og skær den i skiver. Anret skiverne på tallerkner med dressing omkring.