HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Fennikel-tomat-suppe med pernod

Skrevet d. 11 Januar 2002
Ingredienser
3 stk Fennikel (med rod skåret i supertynde skiver)
2 spsk Havsalt
0 spsk Peber (friskkværnet)
120 ml Pernod
500 g Tomat (eller 1 dåse flåede med saft)
5 dl Vand
2 dl Fløde
4 spsk Olivenolie (jomfru)
3 stk Løg

Fremgangsmåde
1. Kom jomfruolivenolie i en mellemstor gryde, sautér fennikel og løg med havsalt og peber i 30 minutter, uden at det brænder på og tager imod farve, men så smagen kommer ud af grøntsagerne.
2. Skru op for varmen og tilsæt Pernod, kog væsken ind igen.
3. Tilsæt tomater og vand, og kog sagte i ½-1 time.
4. Hæld suppen gennem en fin trådsigte, sørg for at få så meget væske ud som muligt, men ingen grøntsagsklumper.
5. Hæld væsken over i en ren gryde og tilsæt fløden. Kog væsken op, smag endnu engang til med havsalt og friskkværnet peber. Der kan eventuelt tilsættes ekstra vand eller fløde.