| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Fennikel-tomat-suppe med pernodSkrevet d. 11 Januar 2002Ingredienser3 stk Fennikel (med rod skåret i supertynde skiver) 2 spsk Havsalt 0 spsk Peber (friskkværnet) 120 ml Pernod 500 g Tomat (eller 1 dåse flåede med saft) 5 dl Vand 2 dl Fløde 4 spsk Olivenolie (jomfru) 3 stk Løg Fremgangsmåde 1. Kom jomfruolivenolie i en mellemstor gryde, sautér fennikel og løg med havsalt og peber i 30 minutter, uden at det brænder på og tager imod farve, men så smagen kommer ud af grøntsagerne.
2. Skru op for varmen og tilsæt Pernod, kog væsken ind igen.
3. Tilsæt tomater og vand, og kog sagte i ½-1 time.
4. Hæld suppen gennem en fin trådsigte, sørg for at få så meget væske ud som muligt, men ingen grøntsagsklumper.
5. Hæld væsken over i en ren gryde og tilsæt fløden. Kog væsken op, smag endnu engang til med havsalt og friskkværnet peber. Der kan eventuelt tilsættes ekstra vand eller fløde. |