HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Chili con carne

Skrevet d. 2 August 2001
Ingredienser
4 spsk Olie
500 g Hakket oksekød. mager
1 tsk Sambal oelek
0,5 l Bouillon
1 spsk Timianblade, friske
3 fed Hvidløg
2 dåser Flåede tomater
1 dåser Kidneybønner

Fremgangsmåde
1. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Skræl gulerødder og selleri, skyl peberfrugterne, skær frøhusene ud og halvér dem. Skyl kernerne ud. Skær alt i så små terninger som muligt. Hak tomaterne fra dåsen groft.
2. Stil en stor, helst også tung gryde på komfuret, hæld olien i og lad den blive varm. Steg først hakkekødet alene, så det deler sig og bliver brunt. Så blandes løg og hvidløg i og steges med lidt, derefter gulerødder, selleri og peberfrugt og til sidst tomaterne med deres saft.
3. Tilsæt nu bouillonen eller vinen og bouillonen, krydr med timian, sambal oelek, salt og peber. Lad blandingen koge op, læg så låg på og lad det simre ved middel varme 1-1½ time.
4. Hæld bønnerne i en sigte og skyl dem. Lad dem komme med i gryden og simre 15 minutter. Derefter skal retten smages til og gøres rigtig dejlig stærk.