| ||||||||||||||||||||||
Log ind eller Bliv medlem | ||||||||||||||||||||||
Kategorier |
Pærer med vanilleis og lun chokoladesovsSkrevet d. 6 Februar 2002Ingredienser4 stk Pærer (ikke alt for modne) 1 stk Citron 6 stk Æggeblomme (pasteuriserede) 625 g Sukker 2 stk Vanillestang 5 dl Fløde 12 dl Vand 150 g Mørk chokolade 20 g Smør Fremgangsmåde 1. Skyl og skræl pærerne, lad stilken sidde på.
2. Skær citronen over og pres saften ud i en skål.
3. Gnid pærerne med citron og kom dem i 1 l koldt vand tilsat resten af citronsaften.
4. Kom 500 g sukker, vand og en vanillestang i en gryde og giv det et opkog til sukkeret er opløst.
5. Kom forsigtigt pærerne i gryden og kog dem ved svag varme til de er møre, ca. 15-25 minutter. Det er vigtigt, at pærerne er dækket af sukkerlage under kogningen. Du kan dække dem med et stykke bagepapir, så de ikke stikker op.
6. Lad pærerne køle af i sukkerlagen.
7. For at lave isen flækkes vanillestangen, kornene skrabes ud og blandes med resten af sukkeret.
8. Pisk aggeblommerne meget luftige med sukkeret i en skål sat i en gryde med varmt vand.
9. Pisk fløden til let skum og vend den godt sammen med æggene og sukkeret.
10. Hæld massen i en form og frys den, til den er hård. Rør gerne i isen et par gange under indfrysningen.
11. Hak chokoladen fint og kom den i en lille gryde sammen med vandet. Lad den smelte over svag varme. Tilsæt smørret lidt af gangen og rør godt. Hold saucen lun. |