HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Kiksekage

Skrevet d. 6 Februar 2002
Ingredienser
300 g Mørk chokolade
3 dl Fløde
100 g Flormelis
100 g Smør (usaltet)
30 stk Kiks (firkantede vanillekiks)

Fremgangsmåde
1. Beklæd en sandkageform med tilklippet bagepapir.

2. Hak chokoladen meget fint og kom den i en skål.

3. Hæld piskefløde og flormelis e en gryde og bring det i kog.

4. Hæld langsomt den varme fløde over den finthakkede chokolade. Rør samtidigt med små runde bevægelser i midten af skålen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne.

5. Lad blandingen køle af i ca. 5 minutter.

6. Del smørret i små stykker og kom det i blandingen. Rør blandingen færdig.

7. Stil blandingen køligt i ca. 15 minutter.

8. Dæk først bunden af sandkageformen med et tyndt lag chokoladecreme.

9. Kom så et lag kiks i formen.

10. Skift mellem et lage crème og et lag kiks, til der ikke er mere. Det sidste lag skal være chokolade.

11. Dæk formen med husholdningsfilm og stil den i køleskabet til næste dag.