HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Kathrineblommekage

Skrevet d. 6 Februar 2002
Ingredienser
250 g Sveske
75 g Mandel (smuttede)
4 stk Æg
50 g Sukker
4 dl Fløde
1 stk Vanillestang

Fremgangsmåde
1. Tænd ovnen på 170 grader.

2. Skyl sveskerne og sæt dem i blød i lunket vand, indtil de er blevet bløde og stenen kan fjernes.

3. Smut mandlerne og hak dem groft.

4. Læg sveskerne (hvor stenene er fjernet) i det smurte, ovnfaste fad og drys de grofthakkede mandler over.

5. Pisk æg og sukker godt sammen.

6. Flæk vanillestangen og kom den i en gryde sammen med fløden.

7. Opvarm fløde og vanille til kogepunktet og pisk det i æggene.

8. Hæld æggemassen over sveskerne og sæt fadet i den forvarmede ovn.

9. Bages i ca. 1 time.

10. Kagen serveres med flødeskum.