HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Skaldyr med spinat og hvid fisk

Skrevet d. 8 Januar 2002
Ingredienser
30 stk Muslinger (blå)
2 dl Hvidvin
1 spsk Olivenolie
2 stk Chalotteløg (grofthakkede)
2 fed Hvidløg
4 dl Minimælk
1 tsk Olivenolie
1 spsk Maizena
600 g Torsk (torskefilet)
2 dl Hvidvin
300 g Spinat (frisk)
1 stk Citron
4 skiver Toastbrød

Fremgangsmåde
1. Muslingerne rengøres, det vil sige skrubbes godt. De muslinger der er åbne, og som ikke lukker sig ved et let slag mod kanten af køkkenbordet, kasseres. Og de muslinger som efterfølgende ikke åbner sig efter varmebehandlingen, kasseres også.
2. Muslingerne dampes i hvidvin tilsat olie, løg, persille, hvidløg, salt og peber under låg i ca. 5 minutter til de åbner sig. Hæld væden over i en skål og jævn den med mælk, olie og majsstivelse, der er pisket godt sammen.
3. Den hvide fisk dampes i ovn ved ca. 190 grader i ca. 10 minutter, overhældt med hvidvin og krydret med salt og peber.
4. Spinaten krydres med salt og peber, varmes op og simrer et øjeblik. Spinaten er færdig efter et par minutter, når den er reduceret og blød. Afgiver under processen meget væske, som sies fra ved servering sammen med muslinger og den hvide fisk. Servér citron i både til, og et godt stykke hvidt brød.