HjemOpskrifterArtiklerButikLoginBliv medlemKonkurrencerForumRestaurant GuideOm madgal
Log ind eller Bliv medlem

Søg i opskrifter

Kategorier

 Brunch
 Brød
 Desserter
 Drikke
 Etnisk
 Fedtfattigt
 Fisk & skaldyr
 Fjerkræ
 Forførende mad
 Forretter
 Glutenfri
 Hovedretter
 Julemad
 Kager
 Klassikere
 Kød
 Lam
 Mad for børn (let at lave...
 Picnic
 Påske
 Ris og pasta
 Salater
 Saucer & dressinger
 Supper
 Tilbehør
 Vegetar
 Vildtretter

Banankage

Skrevet d. 11 Januar 2002
Ingredienser
400 g Banan (moden)
2 håndfuld Valnød
200 g Smør (blødt)
300 g Sukker
3 stk Æg
1 stk Vanillestang
350 g Hvedemel
1 tsk Natron
1 tsk Salt
100 g Cremefraiche. 38%

Fremgangsmåde
1. Mos bananerne. Hak eller knus valnøddekernerne groft.

2. Pisk smør, sukker og hele æg grundigt med kornene fra vaniljestangen, til massen er luftig og sukkeret opløst. Sigt mel, salt og natron over og fold det i. Rør bananmos og cremefraiche i og bland det omhyggeligt. Tilsæt valnødderne.

3. Kom dejen i en smurt bradepande (22 x 34 cm) eller to kageforme á 1 liter. Bag kagen ved 180 grader i 50-55 minutter eller til dejen ikke hænger i en træpind. Vend formkager ud på en bagerist og lad bradepandekagen køle af i formen.